Skoraj 100 - letna zgodovina

Pilot_Namiki_pen

Prva Pilotova pisala so bila lansirana na Japonskem leta 1918. V tem času se je dežela odpirala vplivom zahoda in uvozu evropskih tehnologij.

Trgovski sporazumi in pogodbe so bili podpisani in Japonci, katerih pisanje ni odgovarjalo potrebam hitro razvijajoče se trgovine, so se morali prilagoditi in poleg svojih pismenk sprejeti tudi mednarodne kaligrafske standarde. V tem času so nastali številni proizvajalci pisal na Japonskem.

Ryosuke NAMIKI, strojni inženir in profesor na fakulteti trgovske mornarice v Tokiu, je bil očaran nad genialnostjo nalivnega peresa, ki so ga sodobniki zaradi njegovega neprekinjenega pretoka črnila, imenovali « ščetke za 10.000 let ». Kakorkoli že, RyIosuke NAMIKI je bil prepričan, da se jih da še izboljšati.

Z znanjem industrijskega inženiringa je izdelal visoko kvaliteten prototip. Po osnovanju partnerstva z enim svojih kolegov, Masao WADA-om, je ustanovil NAMIKI MANUFACTURING COMPANY in začel s proizvodnjo nalivnih peres.

V čast njuni drugi skupni strasti – morju, sta partnerja uporabila trgovsko ime PILOT, ki se nanaša na poveljniško ladjo.

Leta 1938 podjetje spremeni ime v PILOT PEN Co Ltd, kasneje, leta 1989 pa se preimenuje v PILOT CORPORATION, moderno ime, ki pokriva desetletja kreativnosti, inovacij in designa ter omogoča Pilot blagovni znamki, da se pozicionira kot vodilna v tehnologiji izdelave pisal.