Pišite bolje z manj

Pri PILOT-u nenehno uvajamo inovacije, da bi bila naša pisala okolju prijaznejša.

Zato vse, kar počnemo, temelji na PIŠI BOLJE Z MANJ, s ciljem zmanjšati vpliv naše proizvodnje na okolje, hkrati pa ohraniti naše standarde kakovosti in inovativnosti.

Leta 2006 smo lansirali našo ponudbo Begreen: prva serija pisal, izdelanih iz vsaj 70 % reciklirane plastike*, pri čemer je 85 % teh pisal, ki jih je mogoče ponovno napolniti ( * % recikliranega materiala, brez potrošnega materiala.)

S tem pionirskim pristopom je PILOT postal prvi proizvajalec na svetu, ki je ponudil okolju prijaznejše pisalne pripomočke. Ta odloğnost do okoljske odgovornosti, je gonilna sila vseh naših ekip. Od načrtovanja do prodaje vso svojo energijo vlagamo v zmanjšanje našega vpliva na okolje.

Begreen

Begreen izdelki

B2P Gel
B2P Ecoball
V5 Cartridge System
V7 Cartridge System
Tehnični svinčnik
Rexgrip
Rexgrip Kemični svinčnik
Feed GP4
Acroball
VBoard Master
VBoard Master S
VSuper Color
Spotliter
Twin Marker
Greenball
Whiteline RT

B2P Gel

Zdaj izravnavamo emisije CO2 vseh pisal, izdelanih v naši evropski tovarni s sedežem v Franciji (74), s podporo in financiranjem projekta »čisti oceanske plastične banke«, ki ga je predlagal Climate Partner.

B2P Ecoball

Zdaj izravnavamo emisije CO2 vseh pisal, izdelanih v naši evropski tovarni s sedežem v Franciji (74), s podporo in financiranjem projekta »čisti oceanske plastične banke«, ki ga je predlagal Climate Partner.

V5 Cartridge System

V5 je prodajna uspešnica žeod leta 1984!

V5 je kroglično pisalo, opremljeno z regulatorjem črnila za popoln pretok črnila. Njegova zelo odporna kroglica iz volframovega karbida ohranja obliko in je izjemno trpežna. Navdušili vas bosta natančnost in izjemna vzdržljivost. Zdaj izravnavamo emisije CO2 vseh pisal, izdelanih v naši evropski tovarni s sedežem v Franciji (74), s podporo in financiranjem projekta »čisti oceanske plastične banke«, ki ga je predlagal Climate Partner.

V7 Cartridge System

V7 je prodajna uspešnica že od leta 1984!

V7 je kroglično pisalo, opremljeno z regulatorjem črnila za popoln pretok črnila. Njegova zelo odporna kroglica iz volframovega karbida ohranja obliko in je izjemno trpežna. Navdušili vas bosta natančnost in izjemna vzdržljivost. Zdaj izravnavamo emisije CO2 vseh pisal, izdelanih v naši evropski tovarni s sedežem v Franciji (74), s podporo in financiranjem projekta »čisti oceanske plastične banke«, ki ga je predlagal Climate Partner.

Rexgrip

Tehnični svinčnik

Rexgrip je okolju prijazen tehnični svinčnik na pritisni mehanizem in z zamenljivimi polnili, ki se kljub morebitnemu lomu, porabijo do konca.

Rexgrip je moderne oblike in ima ergonomski grip za natančen oprijem. Ta tehnični svinčnik spada v kategorijo Begreen pisal, ki so izdelana iz reciklirane plastike. Skupaj lahko naredimo spremembe in pomagamo prihraniti vire našega planeta. S proizvodnjo Rexgrip Tehnični svinčnik iz reciklirane plastike Pilot zmanjšuje količino ogljika v primerjavi z istim pisalom, proizvedenim brez reciklirane plastike. A to še ni vse, možnost zamenjave polnila vsaj trikrat, omogoča tudi izravnavo emisij ogljikovega dioksida. Od proizvodnje do konca življenjske dobe izdelka, se ocenjuje, da nakup pisala Begreen tehničnega svinčnika in  polnjenje z najmanj tremi paketi polnil, zmanjša skupni vpliv na okolje -95%** v primerjavi z nakupom dodatnih 3 novih pisal. Majhna gesta lahko bistveno spremeni naš boj proti podnebnim spremembam!

Rexgrip Kemični svinčnik

Rexgrip s srednjo konico je okolju prijazen kemični svinčnik na pritisni mehanizem z zamenljivim polnilom.

Njegova volfram karbidna kroglica je odporna na pritisk in kljub pritiskom, ohrani svojo obliko ter trdnost. Rexgripov grip je z izjemno natančnostjo integriran v ohišje in nudi dodatno ugodje pisanja. Presenečeni boste nad lahkotnostjo pisanja. Rexgrip s srednjo sledjo izpisa je posebej namenjen vsem ljubiteljem tovrstnih pisal. To pisalo spada v kategorijo Begreen pisal, ki so izdelana iz reciklirane plastike. Skupaj lahko naredimo spremembe in pomagamo prihraniti vire našega planeta. S proizvodnjo Rexgrip Kemični svinčnik iz reciklirane plastike Pilot zmanjšuje količino ogljika v primerjavi z istim pisalom, proizvedenim brez reciklirane plastike. A to še ni vse, možnost zamenjave polnila vsaj trikrat, omogoča tudi izravnavo emisij ogljikovega dioksida. Od proizvodnje do konca življenjske dobe izdelka, se ocenjuje, da nakup pisala Begreen in trikratno polnjenje, zmanjša skupni vpliv na okolje -87%** v primerjavi z nakupom dodatnih 3 novih pisal. Majhna gesta lahko bistveno spremeni naš boj proti podnebnim spremembam!

Feed GP4

Praktičen, pameten in ekološki Feed GP4, s svojim inovativnim designom nudi 4 barve (črna, modra, rdeča, zelena) v enem pisalu!

Ergonomska baza in gumirani grip nudijo Feed GP4 izredno udobnost pisanja! To pisalo je del Begreen linije, kar pomeni, da je ohišje izdelano iz reciklirane plastike. Skupaj lahko naredimo spremembe in pomagamo prihraniti vire našega planeta. S proizvodnjo Feed GP4 Kemični svinčnik iz reciklirane plastike Pilot zmanjšuje količino ogljika v primerjavi z istim pisalom, proizvedenim brez reciklirane plastike. A to še ni vse, možnost zamenjave polnila vsaj trikrat, omogoča tudi izravnavo emisij ogljikovega dioksida. Od proizvodnje do konca življenjske dobe izdelka, se ocenjuje, da nakup pisala Begreen in trikratno polnjenje, zmanjša skupni vpliv na okolje -80%** v primerjavi z nakupom dodatnih 3 novih pisal. Majhna gesta lahko bistveno spremeni naš boj proti podnebnim spremembam!

Acroball

Acroball ima novo generacijo črnila nizke viskoznosti, kar omogoča neverjetno lahko in tekoče pisanje.

Ima pritisni mehanizem in zamenljiv vložkek. Acroball Fine Begreen ima  ergonomski grip tako, da se lepo prilega in konico narejeno iz volfram karbida, ki se ne more poškodovati, ne packa in omogoča stalen dotok črnila.

VBoard Master

Tehnična inovacija, V-BOARD MASTER je marker s tekočim črnilom za pisanje po belih tablah in z zamenljivim polnilom.

Nov sistem “izpiranja” črnila omogoča konstanten dotok črnila in neprekinjeno pisanje brez stresanja ali črpanja črnila. Navdušeni boste nad intenzivnostjo in čistostjo barv, ki vam jih nudi V-BOARD MASTER. Marker spada v linijo Begreen pisal, ki so izdelana iz reciklirane plastike. Skupaj lahko naredimo spremembe in pomagamo prihraniti vire našega planeta. S proizvodnjo V-Board Master Marker iz reciklirane plastike Pilot zmanjšuje količino ogljika v primerjavi z istim pisalom, proizvedenim brez reciklirane plastike. A to še ni vse, možnost zamenjave polnila vsaj trikrat, omogoča tudi izravnavo emisij ogljikovega dioksida. Od proizvodnje do konca življenjske dobe izdelka, se ocenjuje, da nakup pisala Begreen in trikratno polnjenje, zmanjša skupni vpliv na okolje -75%** v primerjavi z nakupom dodatnih 3 novih pisal. Majhna gesta lahko bistveno spremeni naš boj proti podnebnim spremembam!

VBoard Master S

Tanek in fin, kot nalašč za šolo !

Marker, ki drsi po beli tabli in tako zlahka zbledi, ne da bi pustil sled: to je V Board Master S. Zaradi tankega ohišja, ki otrokom omogoča odlično rokovanje, bodo odkrili užitek v pisanju s tem učinkovitim in praktičnim markerjem za bele table. V šolski torbi ali za uporabo doma je V board master S popoln pripomoček za učenje s priloženo radirko na pokrovčku: enostavno pišite in brišite! S 4 živahnimi in svetlimi barvami črnila, ki so na voljo, premakne vse meje in zasije!

S proizvodnjo pisala V-Board Master S Begreen z reciklirano plastiko Pilot zmanjšuje ogljični odtis pisala v primerjavi z enakim pisalom, proizvedenim brez reciklirane plastike. Vendar se to ne ustavi pri tem, saj boste z vsaj trikratnim polnjenjem nadomestili tudi emisije ogljikovega dioksida. Ocenjuje se, da nakup tega pisala Begreen in njegovo 3-kratno polnjenje zmanjšata skupni vpliv pisala na okolje za -69 %** v primerjavi z nakupom dodatnih 3 novih pisal. Že majhna gesta lahko pomembno vpliva na naš boj proti podnebnim spremembam!

VSuper Color

Super color je marker srebrne barve s srednjo sledjo izpisa, na voljo tudi v zlati in beli barvi.

Permanentno črnilo je neobčutljivo na vodo in svetlobo, primeren je za pisanje po vseh površinah in ne vsebuje xylena. Super Color je idealen za dekoracijo različnih predmetov, izdelanih iz plastike, stekla, kartona,…

Spotliter

VW je oznčevalec teksta z dvojnim vrhom, opremljen z regulatorjem  za neprekinjen dotok črnila.

Zelo praktičen, označevalec VW vsebuje 70% rumene in 30% roza barve, obe v istem ohišju. Konica bo obdržala svojo obliko in vas ne bo nikoli razočarala. Intenzivnost barv vam zagotavlja odličen označevalec teksta. VW je del Begreen linije pisal, ki so izdelana iz reciklirane plastike.

Twin Marker

Twin Marker ne vsebuje strupenih topil, njegovo hitro sušeče permanentno črnilo je odporno na vodo in svetlobo. Zelo praktična dvojna konica omogoča kombinacijo dveh izpisov (tanek in tanjši) Twin Marker spada v linijo Begreen pisal, ki so izdelana iz reciklirane plastike.

Greenball

Greenball je okolju prijazen rollerball, ki ga je mogoče ponovno napolniti, s stožčasto konico ter togo in trpežno kroglico iz volframovega karbida.

Navdušeni boste nad popolnim pretokom črnila Greenball, njegovo dolgo življenjsko dobo in preprostim, sodobnim dizajnom. Rollerball Greenball je del serije Begreen, izdelane iz reciklirane plastike. Skupaj lahko prispevamo k spremembam in varčevanju virov našega planeta.

S proizvodnjo pisala s tekočim črnilom Begreen Greenball iz reciklirane plastike Pilot zmanjša ogljični odtis pisala v primerjavi z enakim pisalom, proizvedenim brez reciklirane plastike. Vendar se to ne ustavi pri tem, saj bi z njegovim vsaj trikratnim polnjenjem izravnali tudi emisije ogljikovega dioksida.

Ocenjuje se, da nakup tega pisala Begreen in njegovo 3-kratno polnjenje zmanjšata skupni vpliv pisala na okolje za -78 %** v primerjavi z nakupom dodatnih 3 novih pisal. Že majhna gesta lahko pomembno vpliva na naš boj proti podnebnim spremembam!

Whiteline RT

White Line RT je okolju prijazen, izvlečni korekcijski trak za ponovno polnjenje z modernim dizajnom.

Dimenzije traku širine ‘mm in dolžine 6 m. Trak Whiteline RT je del serije Begreen, izdelane iz reciklirane plastike. Skupaj lahko prispevamo k spremembam in varčevanju virov našega planeta.

S proizvodnjo sistema korektorja Begreen White Line RT Pilot zmanjša ogljični odtis pisala v primerjavi z enakim pisalom, proizvedenim brez reciklirane plastike. Vendar se to ne ustavi pri tem, saj bi z njegovim vsaj trikratnim polnjenjem nadomestili tudi emisije ogljikovega dioksida.

Ocenjuje se, da nakup tega pisala Begreen in njegovo 3-kratno polnjenje od proizvodnje do konca življenjske dobe izdelka zmanjša skupni vpliv pisala na okolje za -72 %** v primerjavi z nakupom dodatnih 3 novih pisal. Že majhna gesta lahko pomembno vpliva na naš boj proti podnebnim spremembam!

reciklirana plastika

Prva serija pisal z minimalno vsebnostjo reciklirane plastike 70 %

Z uporabo reciklirane plastike Pilot:

  • porabi manj olja

  • pomaga ohranjati naše naravne vire

  • zmanjša vpliv izdelka na CO2.

Pisala za ponovno polnjenje

“Ne zavrzite svojega pisala. Napolnite ga.”

Večina pisalnih pripomočkov Pilot Begreen ponuja trajnostno rešitev, saj jih je mogoče ponovno napolniti. Ko zmanjka črnila, preprosto izberete ponovno polnjenje namesto nakupa novega pisala in tako zmanjšate uporabo plastike za enkratno uporabo v našem vsakdanjem življenju.
Poleg tega ponovno polnjenje pisala pomaga zmanjšati emisije toplogrednih plinov, saj pri proizvodnji celotnega pisala nastane več CO2 kot pri preprostem polnjenju.

Naši ukrepi v videu

Ohranjanje okolja je velik izziv, ki že dolgo usmerja naša dejanja in razmišljanje.

V podjetju Pilot nenehno uvajamo inovacije, hkrati pa se trajnostno vključujemo v omejevanje našega vpliva na planet. Preoblikovanje naših pisal, da so vedno bolj prijazna do okolja, je pravi tehnološki in človeški podvig.
Navdihi

Navdihi

Pogosto zastavljena vprašanja

Izdelki Begreen

  • Ali so pisala/črnila Pilot veganska? So testirana na živalih?

    Testiranje na živalih izvajamo le, kadar je to zakonsko zahtevano. Z drugimi besedami, kadar ni drugih alternativnih metod, ki jih potrjujejo zakoni in vlade.

    V skladu s politiko podjetja ne izključujemo nobene živalske komponente, razen če je njena uporaba zakonsko prepovedana. Tako lahko naši izdelki med proizvodnim postopkom vsebujejo živalske sestavine.

    Vsebina našega črnila je zaupna, saj ščiti naše podjetje pred morebitnimi poskusi ponarejanja. Zato podrobnih informacij ne moremo razkriti.