• 1. Kako delujejo izdelki FriXion?

  FriXion »briše« zaradi PILOT-ove ekskluzivne tehnologije termo-občutljivega črnila. Ko želite narediti popravke, preprosto obrnite pisalo FriXion in drgnite s konico radirke FriXion  kot da bi uporabljali navadno radirko za svinčnik. Med drgnjenjem se črnilo segreje na več kot 60°C in postane nevidno. Nasprotno pa se črnilo ponovno  pojavi pri temperaturah pod -10 °C.

 • 2. Pomoč! Uporabljam FriXion pisala in moj zvezek/stran je zdaj prazna brez sledu o mojem delu! Kaj naj naredim?

  Puščanje predmetov kot so zvezki, domače naloge ali papir, v bližini grelnikov, v avtu na vroč dan ali  ponavljajoče se fotokopiranje strani, lahko papir dovolj segreje, da postane črnilo FriXion nevidno. Če ugotovite, da je vaša stran prazna, jo preprosto za kratek čas postavite v zamrzovalnik. Naše termoobčutljivo črnilo se ponovno pojavi pri približno -10 °C, zato bi se moralo vaše delo ponovno pojaviti, ko se strani dovolj ohladijo.

 • 3. Pomoč! FriXion pisala sem pustil zunaj na vročini in zdaj ne delujejo več!

  Tako kot črnilo izgine, ko strani pustimo na vročini, lahko izgine tudi črnilo v pisalih FriXion. Če se zdi, da vaše pisalo ne piše, se poskusite spomniti ali je bilo pisalo morda preveč izpostavljeno vročini. Če je tako, poskusite pisalo dati v zamrzovalnik, dokler se dovolj ne ohladi. Ko pisalo vzamete iz zamrzovalnika in pustite, da se ponovno prilagodi sobni temperaturi, bi moralo znova pisati kot novo.

 • 4. Kje lahko najdem Pilot prodajalca?

  Naše izdelke prodajajo vse klasične papirnica in Mass Marketi.  Če imate težave pri iskanju enega od naših izdelkov, prosimo, ne oklevajte in nas kontaktirajte .

  Kjer koli je to mogoče, vam bomo posredovali ime vašega najbližjega prodajalca.

 • 5. Ali obstaja tveganje pri uporabi izdelka Pilot na letalu?

  Samo izdelki s tekočim črnilom  V-System zahtevajo vašo pozornost na letalu. Preprosto jih je prepoznati po imenu, ki se začne z V: V5, V-Ball, V-Pen itd.

  Če s seboj na let vzamete izdelek V-System, obrnite pokrovček tako, da je pero obrnjeno navzgor. S tem se izognete morebitnemu puščanju zaradi tlaka v kabini med letom.

  Samo modeli s tekočim črnilom V5/7 RT in V-Ball 5/7 RT so zajamčeno popolnoma brez puščanja na letalih brez posebnega ravnanja.

 • 6. Ali so izdelki Pilot varni za otroke?

  Vsa črnila in ohišja, uporabljena v naših izdelkih, so bila zasnovani za največjo varnost, zlasti v zvezi z otroki. Naši markerji na primer ne vsebujejo strupenih topil kot sta ksilen ali toluen.

  Poleg tega pokrovčki na naših nesnemljivih modelih izpolnjujejo standard ISO 11540. Opremljeni so s prezračevalnim sistemom, ki omogoča dihanje v primeru zaužitja pokrovčka.

  Nenazadnje imajo naše službe vse sestavne dele naših izdelkov takoj na voljo na digitalnih medijih, da bi lahko pomagali medicinski stroki v primeru resnih nesreč.

 • 7. Kako zaženem črnilo v nekaterih markerjih?

  Pred prvo uporabo naših zlatih ali srebrnih markerjev priporočamo, da sledite navodilom:

  • 1. faza: nežno stresite marker z nataknjenim pokrovčkom.
  • 2. faza: Ko pokrovček odstranite, konico nežno pritisnite na papir, da se pomakne v ohišje pisala. Ventil se aktivira in sprosti črnilo .
  • Faza 3: Marker je pripravljen, lahko pišete.

  Da bi ohranili vse tehnične lastnosti naših markerjev priporočamo, da zagotovite, da je pokrovček po uporabi trdno nameščen in da so shranjeni vodoravno.

 • 8. Kako odstranim črnilo z oblačil?

  Prvič, izogibajte se pranju umazanih oblačil, preden odstranite madež, saj obstaja tveganje, da se črnilo trajno strdi.

  Obstaja več nasvetov za odstranjevanje črnila z oblačil:

  • Na madež poškropite lak za lase, odvečno pršilo pobrišite s čisto krpo ali vpojnim papirjem in nato normalno operite.
  • Oblačila za nekaj ur namočite v vroče mleko, sperite z veliko vode in nato normalno operite.
  • Izdelek položite na čisto belo krpo in madež pobrišite z drugo belo krpo, namočeno v beli kis ali 90% alkohol. Operite normalno.
 • 9. Kje lahko najdem polnila, kartuše, minice za tehnične svinčnike ali radirke?

  Naš cilj je ponuditi široko paleto pisalnih pripomočkov, tudi z željo, da se vaš užitek pri pisanju s pisalom Pilot ne konča, ko ga je treba ponovno napolniti. Poleg tega, da je polnjenje vaših pisal varčno, je tudi okolju prijazno.

  Zato želimo tovrstno storitev ponuditi v specializiranih trgovinah, papirnicah in veleblagovnicah.

 • 10. Ali prodajate konice peresa ločeno?

  Ne prodajamo nadomestnih konic ali konic za pisala.

 • 11. Kako zamenjati polnilo FriXion pisala?

  Za ponovno polnjenje FriXion pisal morate zasukati osrednji del, da odprete pisalo. Nato odstranite staro prazno polnilo, vstavite novo in zaprete ohišje pisala.

  Za več podrobnosti o menjavi polnil si lahko ogledate kratek video z navodili (0:23 sekunde) na YouTubu: oglejte si več >

 • 12. Ali so Pilot pisala/črnila veganska? Testirano na živalih?

  Testiranje na živalih se izvaja le, če je to zakonsko zahtevano oziroma, ko ni na voljo drugih alternativnih metod, potrjenih z vladnimi regulativami.

  V skladu s politiko podjetja ne izključujemo nobene živalske komponente, razen če je uporaba prepovedana z zakonom. Tako lahko naši izdelki med proizvodnim procesom vsebujejo živalske sestavine.

  Vsebina našega črnila je poslovna skirvnost, kar ščiti naše podjetje pred morebitnimi poskusi ponarejanja. Zato podrobnih informacij ne moremo razkriti.

 • 13. Zakaj se pisalo Pluminix razlikuje od različice Plumix mini?

  Trenutno na evropskem trgu prodajamo samo Plumix in Pluminix z DIN kartušami.

  Za druge trge pa se prodajajo Plumix in Pluminix s Pilotovimi kartušami. Torej obstaja možnost, da je vaše nalivno pero prišlo iz drugih držav z e-trgovino ali vzporednim uvozom.

  Če je temu tako, vas opozarjamo, da se oblika dovodov med njima razlikuje.

 • 14. Kje najti SDS (varnostni list)?

  Iz našega oddelka HSE praviloma ne pošiljamo SDS iz naslednjih razlogov:

  • Naši pisalni pripomočki nimajo MSDS (baza varnostnih listov), ker gre za izdelke in ne snovi.
  • O tej točki se strinjajo vsi proizvajalci pisalnih pripomočkov, zato za svoje izdelke ne zagotavljajo MSDS.
 • 15. Luksuzna pisala: Kako aktiviram doživljenjsko garancijo za pisalo Namiki?

  Za aktivacijo doživljenjske garancije NAMIKI vas prosimo, da garancijo pošljete po pošti ali e-pošti: pilotfinewriting@piloteurope.com

 • 16. Luksuzna pisala: Ali se črnila Iroshizuku štejejo za dokumentna ali vodoodporna?

  Iroshizuku črnila so namenjena našim nalivnim peresom. V normalnih pogojih pisanja so odporna na vodo in svetlobo. Za še večjo trajnost in vzdržljivost priporočamo naše kartuše IC-50/100 in stekleničke s črnilom INK-M60.

  Če niste našli odgovora, nas kontaktirajte