Tehnične inovacije

PILOT pisala so poznana po svoji viskoki kvaliteti in udobnosti uporabe.

Zahvaljujoč visokem nivoju inovativnosti, kombiniranim z močno tehnološko usmerjenostjo, je Pilot postopno uvajal tehnologije, ki so popolnoma spremenile trg pisal.

Volfram-karbidne kroglice

Volfram-karbidne kroglice

Ta zlitina je ena od skrivnosti Pilotove kvalitete. Je odporna na deformacije, povzročene s tresenjem ali padanjem na tla. Kroglica obdrži svojo obliko in linija pisanja ostane natančna, ravna in neprekinjena, brez pack. Med pisanjem naredi kroglica 4-5000 obratov okoli svoje osi v minuti. To obračanje ustvarja toploto, ki naredi črnilo še bolj tekoče. Kroglica je nameščena na ustju pisala, izdelanim iz nerjavečega jekla.

Hi-Tecpoint

Hi-Tecpoint

Prvič predstavljen leta 1984, z mikro-kroglico, postavljeno s 3 ali 4 luknjicami na vrhu Hi-Tecpoint pisala, eksluzivno patentiran s strani Pilota.

Za razliko od nepremičnih kroglic, ta tehnologija omogoča, da črnilo prosto teče in izboljša obračanje kroglice, kar zagotavlja tekoč izpis. Rezultat so natančne linije in izredna udobnost pisanja.

Regulator pretoka črnila

Regulator pretoka črnila

Z začasnim hranjenjem viška črnila v membranah različnih debelin, regulator omogoča kontroliran dotok črnila do kroglice in tako zagotavlja enakomeren pretok črnila celo življensko dobo pisala.

ATT sistem

ATT sistem

Vrhunska tehnologija v tej kapici leži v genialni vzmeti, nameščeni okoli ustja pisala, ki ga s tem naredi neprepustnega za zrak. Ta sistem zagotavlja, da je pisalo vedno pripravljeno za uporabo in preprečuje težave izliva ali dotoka črnila.

Premični mehanizem tehničnega svinčnika

Premični mehanizem tehničnega svinčnika

Celoten kovinski vrh zdrsi v telo tehničnega svinčnika in tako prepreči lomljenje minc in poškodbe pri transportu.

Shaker sistem

Shaker sistem

« Pretresi ali pritisni! »

Ti tehnični svinčniki so opremljeni z notrajim usmerjevalcem, ki požene sistem, da potisne minco. S tresenjem pisala minca pride iz pisala brez potrebe po pritisku s konca svinčnika.

Klobučevinast vrh

Klobučevinast vrh

Hiper-odporen polyacetalni vrh se nahaja v kovinskem ohišju. Večkraten kanal za pretok črnila.

Capless

Capless

Absolutno odlično in moderno pisalo, Capless nalivno pero, je trenutno edino nalivno pero s pritisnim mehanizmom na svetu. Zapiranje je zagotovljeno s kovinskim zapiralom, ki je zelo diskretono in zanesljivo.