Umetnost

Vse od ustanovitve leta 1918 pa do danes, je Pilot nadaljeval z inovacijami in premikal meje tehnologije pri pisalih. Danes je Pilot eden redkih proizvajalcev na svetu, ki je sposoben opravljati vse faze, ki so nujno potrebne za razvoj pisal. To je možno zaradi zelo uspešnega servisa raziskav in razvoja integriranega oddelka dizajna, močnega proizvodnega postrojenja in distribucijske mreže, ki se razprostira po vseh kontinentih.

Ta strategija integrirane proizvodnje je vodila Pilota, da postavi proizvodne obrate širom po svetu. Vsaka tovarna je specializirana za določen asortiman, saj je s tem dosežena optimizacija tehnološke ekspertize.


JAPONSKE TOVARNE

HIRATSUKA

HIRATSUKA

Od razvoja proizvoda do proizvodnje naših nalivnih peres, tehničnih svinčnikov, proizvodov, vezanih za tiskanje, natančnih instrumentov in nakita. Vse je integrirano v tej tovarni.

ISESAKI

ISESAKI

Ta tovarna integrira precizno mehaniko in masovno proizvodnjo kemičnih svinčnikov, kemičnih svinčnikov s črnilom na vodni osnovi in minic za tehnične svinčnike.

PILOT INK CO.

PILOT INK CO.

Ekspert v kemijski tehnologiji črnila. Tekoče črnilo in termoobčutljivo črnilo, ki se uporablja za FriXion, je razvito v tej tovarni.


FRANCOSKA TOVARNA

ALLONZIER-LA-CAILLE

ALLONZIER-LA-CAILLE

Ta tovarna je specializirana za proizvodnjo evropsko vodilnih proizvodov. Fineliner, V5, V7, G-1, G-2, G2 Pixie in B2P.